Help ons mee.

ONZE DROOM TE REALISEREN!

Op het Landgoed Kraaiveld aan de Roef in Woudrichem zijn we hard bezig een circulaire zorgbrouwerij te realiseren. Circulair omdat het daarbij aansluit bij de volledig autarkische Landgoed Kraaiveld. Want niet alleen de grond daar is SKAL gecertificeerd biologisch, ook het pand zelf is een prachtig voorbeeld van duurzaamheid. Geen aansluiting op gas (maar energie uit zonnepanelen en CO2 neutrale houtkachel), geen aansluiting op het riool (dankzij de helofytenfilters of moerasfilters) en bijvoorbeeld het gebruik van regenwater voor tuin, toilet, was en douche.

Door hergebruik van bouwmaterialen die oa uit de Fort Bouw fabrieken komen, houden we de bouwkosten laag en de impact op het milieu neutraal. De verwarming van het brouwwater gebeurd middels een boiler die aangesloten wordt op de houtkachel. En we onderzoeken of we een eigen bron kunnen slaan.

ZORGBROUWERIJ

De brouwerij en het proeflokaal worden gerund als een ‘sociale onderneming’. Voor de uitvoerende werkzaamheden zal de organisatie gericht zijn op een ontwikkelingsgerichte dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Persoonlijke groei staat daarbij voorop. Of men nu 5 uur of 5 dagen per week komt werken, iedereen is onderdeel van dezelfde grote familie die de Brouwerij en het proeflokaal tot een succes gaat maken. Immers het doel is niet primair winst maken: Plezier hebben, een geweldige werkomgeving realiseren en een uitstekend product leveren. Daar gaat het om!

FINANCIERING

Ook U kunt ons helpen met de realisering. Naast fonds- en subsidieverwerving kunt u ook ‘vriend van’ worden.

Al vanaf € 100,- per jaar kunt u lid worden van de ‘vrienden van’ vereniging. Deze vereniging organiseert 1 keer per jaar een sociale activiteit voor de vrienden. Voor de ‘vrienden van’ vereniging zal een ANBI-status aangevraagd worden. Dat is aantrekkelijk voor donateurs omdat giften aan een ANBI belastingvoordeel kunnen opleveren. Dit geldt zowel voor losse giften via de giftenaftrek als via periodieke giften.

Over een eventuele ‘krat-funding’ en ‘crowd-funding’ zullen we U later informeren.

GESCHIEDENIS
Alvast bedankt voor uw hulp

Contact.

LET’S TALK.

Wilt u ons helpen een craftbrouwerij en -mouterij te realiseren? Of wilt u meer informatie over de bierfestivals waar wij staan, bierlezingen, -wandelingen, -(thuis)proeverijen of bierquizen? Bel ons dan op 06-53 20 60 99, of mail naar info@altenabier.nl